Redactie en correctie

Redactie en correctie

Een goed verzorgde tekst

Redactie
Je hebt al een tekst, maar je wilt er graag een frisse blik op. Klopt de structuur van je verhaal? Lopen de zinnen goed? Is de spelling in orde? Ik bekijk je tekst op al deze niveaus. Als je je tekst zelf wil herschrijven, dan geef ik je praktische handreikingen waar je direct mee aan de slag kunt.
Besteed je het liever uit? Dan herschrijf ik je tekst of voer ik verbeteringen door.

Correctie
Hier gaat het om de laatste punten op de i. Ik kijk niet meer naar de opbouw, maar naar de spelling en interpunctie. Voor een tekst volgens de officiƫle schrijfwijze, met alle komma's, punten en spaties op hun plek.

APA-richtlijnen
Schrijf je een artikel of scriptie waar de APA-richtlijnen van toepassing zijn? Ik kan je tekst controleren op juiste auteursverwijzingen en bronvermelding, inclusief je literatuurlijst. Ik heb ruime ervaring als eindredacteur artikelen van het Tijdschrift voor Vaktherapie.

© 2024 TerraTekst | WordPress Theme : ScrollMe