Storytelling voor zangers en koren

Voor zangers die willen weten hoe ze een muzikaal verhaal kunnen vertellen.

Vind je het soms lastig om aan anderen over te brengen hoe blij je wordt van samen zingen? Of waarom mensen naar jouw vocal group of koor moeten komen? De zoveelste flyer helpt niet echt, maar wat werkt wel? Hoe vertel je het verhaal van jouw koor? Of het verhaal van het lied dat je zingt? Een workshop Storytelling kan je daarbij helpen.

Met mijn jarenlange ervaring als a capellazanger, tekstschrijver, verhalenmaker en storyteller ga ik met jullie aan het werk. In een dagdeel breng ik je de basistechnieken bij van Storytelling, toegespitst op de onderwerpen waar je als zanger/performer of groep behoefte aan hebt. Een snelkookpan van theorie en praktijk waar je met je groep direct mee aan de slag kunt. De workshops zijn bedoeld voor een koor of vocal group.

Wat kun je verwachten?

  • in een dagdeel leer je de basistechnieken van Storytelling;
  • je inventariseert hoe je deze techniek kunt inzetten bij werving of pr;
  • concrete oefeningen waardoor je snel begrijpt waar het om draait;
  • een nieuwe blik op je repertoire en eventueel de choreo;
  • je ontdekt wat je kunt doen om een nummer echt over te brengen zodat je publiek geboeid en geraakt wordt;
  • je presentatie (van individuele zangers én de groep als geheel) wordt authentieker en geloofwaardiger.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een workshop Storytelling kan ik op twee manieren verzorgen.
Optie 1: Jullie komen naar Amersfoort, waarbij ik voor een sfeervolle locatie zorg, incl. koffie/thee.
Optie 2: Ik bezoek jullie in je eigen repetitieruimte.

We hebben altijd een telefonisch voorgesprek waarin je kunt aangeven waar je wil dat ik mijn focus op leg. Zo wordt elke workshop op voor jullie op maat gemaakt.

Reacties van deelnemers:

Bij Esther de workshop Storytelling gevolgd, en het was heel leerzaam! Ze neemt je van begin tot eind mee om uit te leggen hoe een verhaal bij anderen binnenkomt, en welke factoren je daarin kunt beïnvloeden als verhalenverteller. Zet je echt aan het denken over hoe je je boodschap wilt brengen, en dat toegespitst op zangers. Aanrader!  – Gideon van Wingerden, zanger bij VOISZ Vocal Projects.

De workshop Storytelling van Esther bracht mij een helder inzicht in wat belangrijk punten zijn om je verhaal goed over te brengen. In mijn praktijk als dirigente , vocal coach en zangeres werkt het enorm goed bij het uitwerken van een regie of choreo of het vinden van een juiste programmavolgorde. Een supermooie tool die iedereen in zijn/haar rugzak moet meenemen.” – Chantal Sennema, vocal coach, dirigente vrouwenkoor Amuse en muzikaal leidster Vocalband Experience.

 

 

© 2024 TerraTekst | WordPress Theme : ScrollMe